Predstavenie vinárov

logo Víno Masaryk

Vinárstvo Masaryk (Skalica, Slovensko)

Firma VÍNO-MASARYK ® s.r.o. vznikla v roku 1996 na podnet pána Alojza Masaryka, ktorý mal 30-ročnú skúsenosť s vinohradníctvom a vinárstvom.

So svojimi spoločníkmi založili teraz už známu firmu v starobylom kráľovskom meste Skalica. Zaumienil si, že naučí Slovákov rozoznávať a piť kvalitné víno najmä domáce, lebo to čo máme doma sa často podceňovalo. Cesta k tomu však bola dlhá a namáhavá, čo nikto nepochopí kto sám nepodnikal.

Najskôr sme začínali v malom s dvomi pracovníkmi v súkromnej „búde“ p. Masaryka. Postupne sa však dopyt po našom víne rozšíril, zákazníci si zvykli aj na značku a typickú kvalitu vín z tejto oblasti. Hľadali sa preto nové vyhovujúcejšie priestory pre výrobňu vína, sklad a predajňu. Našli sme peknú budovu v centre mesta, pribudli postupne aj pracovníci. Alojz Masaryk dáva ducha vínu aj ochutnávkam, ktoré veľmi často robí u nás na firme, kde máme aj priestory na posedenie, alebo mimo firmy na rôznych degustáciách, firemných dňoch a pod., kde je vždy vítaným spestrením pohár dobrého vínka od Masaryka. Sme veľmi poctení, keď sa u nás milovníci vína cítia príjemne a radi sa vracajú.

Snažíme sa poskytnúť čo najlepší servis bežným zákazníkom, ale aj naším odberateľom, ktorí od nás vína berú do svojich prevádzok a ďalej šíria jeho dobré meno. Zásadne nás nenájdete v supermarketoch, ale len v hoteloch, reštauráciách, obchodíkoch s vínom a darčekovými predmetmi, vinárniach a vínotékach. Orientujeme sa na kvalitu, nie na kvantitu. Vyrábame každoročne veľa druhov vín, ale v menších množstvách. Na ponukovom liste ich máme bežne 20-35 druhov. Biele, červené, ružové, tieto máme akostné, kabinetné, neskoré zbery, výbery z hrozna, bobuľové výbery aj hrozienkové výbery. Sú to špeciálne vína určené pre fajnšmekrov, ale vyberie si tu chuťovo aj cenovo každý. Dopestujeme si svoje hrozno v Skalických vinohradoch a časť dovážame z Južného Slovenska, kde je krásne slnečno, čo hroznu prospeje a potom sú z neho vynikajúce vína s prírodnou sladkosťou. Roky spolupracujeme s Poľnohospodárskymi družstvami a pestovateľmi v Strekove, Šali, Dvoroch nad Žitavou a Svätom Petri.

Víno vyrábame prírodné bez chemikálií a rôznych prímesí, ktoré zásadne nepoužívame. V rôznych výskumoch sa zistilo, že pôda, kde sú zasadené vinohrady v Skalici, je veľmi špecifická a hlavne odroda Frankovka obsahuje toľko antioxidantov, že je vlastne liečivá. Samozrejme denne v malom množstve, čo doporučujú aj lekári.

Pozývame vás na ochutnávku našich vín, či už u nás na firme, alebo niekde vo vašom okolí a dúfame, že si pochutnáte a nájdete odrodu, ktorá vám vyhovuje, lebo koľko ľudí, toľko chutí a každému sa určite nezavďačíme.

Vinárstvo Masaryk


    

logo Weingut Stefan Ott

Weingut Stefan Ott (Göttlesbrunn-Arbesthal, Rakúsko)

Vinárstvo pána Stefana Otta o rozlohe 10 hektárov leží v centre vínarskej oblasti Carnuntum pri Arbesthalskych Hügelberge.

Výborná štrkovitá,ílovitá a prašná pôda je zárukou na pestovanie a následnú výrobu dobrých vín v tejto Carnutúnskej vinárskej oblasti. Rodina vinára pána Otta obhosporaduje svoje vinohrady už po generácie. Vinárstvo pán Ott prevzal vinárstvo po svojom otcovi v roku 1994.

Pán Ott kladie pri práci dôraz na vyvážený strih hrozna,nepoužívanie chemických postrekov a zachovávanie spojitosti vinohradu s prírodou.
Veľký vplyv na pestovanie viniča a následné zrenie hrozna a jeho kvalitu má mikroklimatický vplyv rieky Dunaj, Leitha a jazera Neusiedlersee.

Weingut Stefan Ott   Weingut Stefan Ott   Weingut Stefan Ott

logo Maláník Osička

Vinařství Maláník-Osička (Mikulčice, Česká republika-Morava)

Vinárstvo je malou rodinnou firmou, zaoberajúcou sa pestovaním vínnej révy a výrobou kvalitných prívlastkových vín. Vychádza z dlhodobej vinárskej tradície, ktorá začala v roku 1960, keď Štěpán Maláník ukončil štúdium na Vinárskej škole vo Valticiach a v roku 1967 vysadil prvé vinice. Tie boli postupne rozširované s pomocou syna Jána Maláníka, zaťa Vladimíra Osičku a rodinných príslušníkov.
Vinárstvo v súčasnosti obhospodaruje 6 hektárov viníc, rozkladajúcich sa na juhozápade obce Mikulčice, v podoblasti Slovácké, vo viničnej trati Kněžské, kde sú pestované biele a červené odrody Chardonnay, Pálava, Aurelius, Rizling rýnsky, Tramín červený, Sauvignon, Devín, Veltlínske zelené, Rulandské šedé, Cabernet sauvignon, Cabernet Moravia, Zweigeltrebe, Pinot Noir, Fratava a Dornfelder.

Vinárstvo je založené na filozofii, ktorá sa uberá smerom kvalitného a moderného spracovania hrozna, z ktorého získava akostné a prívlastkové vína s jedinečným charakterom. Pri výrobe sa riadia mottom: „KAŽDÉ VÍNO SE PODOBÁ SVÉMU TVŮRCI. JE ZRCADLEM JEHO UMU, ŠIKOVNOSTI, PÍLE A VYTRVALOSTI. V KAŽDÉM VÍNĚ JSOU VINAŘOVY VRÁSKY I ÚSMĚVY, RADOSTI I SMUTKY, ÚSPĚCHY I PROHRY. CHVALME VÍNO A PROKAŽME MU SLUŽBU ÚCTY, ABY SE ZA NÁS NEMUSELO STYDĚT.“

Vinárstvo rešpektuje aktuálne trendy pri obhospodarovaní vinárskych plôch a pri výrobe vína, ktoré sú zladené s ekologickými požiadavkami. Menšie hektárové výnosy a šetrné zachádzanie so surovinou pri ručných prácach, umožňuje vyrábať vína vysokej kvality, svýrazným a čistým odrodovým charakterom. V súčasnosti spracováva 40 ton hrozna z vlastnej produkcie a ročne produkuje 35 000 fliaš vína v moderných priestoroch s modernými technológiami. Zastúpené sú vína prívlastkové od neskorého zberu až po cibébový výber a ľadové vína.

Maláník Osička   Maláník Osička   Maláník Osička


VSTUPENKY - Objednávka/Rezervácia

Z dôvodu obmedzených kapacitných možností a predpokladaného značného záujmu Vás žiadam o potvrdenie účasti/rezerváciu vstupeniek najneskôr do 27.4.2016 (streda). Vstupenky si môžete rezervovať 3 spôsobmi:

1. odpovedaním na mail info@vinopolis.sk s uvedením Vášho mena, počtu osôb a telefonického kontaktu
2. telefonicky na tel.čísle 0903 520413
3. objednať cez eshop <<< Objednať TU >>>

Vašu rezerváciu Vám spätne potvrdíme emailom, ktorý bude obsahovať ďalšie pokyny. 

Gourmand SK s.r.o., divízia Vinopolis 
0903 520413 
info@vinopolis.sk 

Naspäť na ochutnávku vín 28.4.2016

Naspäť do nákupného košíka