Predstavenie vinárov

logo Vinovin

Vinovin (Pezinok, Slovensko)

Firma Vinovin vznikla v roku 1990. Nadväzuje na bohatú vinársku tradíciu svojich predkov z 19. storočia. V tomto období kúpil Filip Fraňo dom s pivnicou od obce Kučišdorf, terajšie Vinosady a s pomocou svojich troch synov spracovávali svoje hrozno z ich vinohradov, ktoré sa nachádzali v okolí obce Kučišdorf. Víno z ich produkcie zrelo v dubových sudoch umiestnených v pivnici, ktorá bola súčasťou domu a je ňou doteraz na pezinskej ulici v obci Vinosady. V súčasnosti sa pivnica využíva na degustácie vín. V roku 2000 sa členovia vinárskych rodín Fraňovcov a Ščepánovcov spojili a vytvorili spoločnosť s dlhoročnou vinárskou tradíciou.

Napriek tomu, že hrozno nie je výlučne z našej produkcie, mimoriadne dbáme na kvalitu a preto sme v úzkom kontakte s jeho pestovateľmi. Našim zákazníkom ponúkame sortiment tradičných odrôd ako sú Rizling rýnsky, Rizling vlašský, Sauvignon, Chardonnay, Pálava, Devín, Frankovka modrá, Svätovavrinecké, Cabernet sauvignon, Dunaj a ďalšie.

Firma má dve prevádzky. Jedna slúži na spracovanie hrozna a školenie mladého vína. V druhej sa víno finalizuje a plní do fliaš. Obe prevádzky sú vybavené modernými technológiami na výrobu kvalitného vína. Srdečne Vás uvítame v podnikovej predajni na Jesenského ulici v Pezinku, kde môžete víno nielen zakúpiť, ale aj ochutnať. O kvalite našej firmy svedčia aj získané ocenenia vín. Tešíme sa na Vašu návštevu.

 

foto Vinovin   foto Vinovin    foto Vinovin

 
logo Šlechtitelská stanice vinařská

Šlechtitelská stanice vinařská (Velké Pavlovice, Česká republika-Morava)

Šlechtitelská stanice bola založená 12. apríla 1901, ako „Zemská révová škôlka“. Jej cieľom bolo napomôcť moravskému vinohradníctvu, ktoré bolo zdecimované mšičkou révokazem. Prvých 20 rokov pôsobil ako správca významný vinársky buditeľ Alois Václav Horňanský.

Zo začiatku bola hlavnou úlohou výsadba a výroba podnožového materiálu révy vínnej. V prvých rokoch sa štepilo 20 – 50 tisíc kusov sadeníc, v roku 1907 to bolo už 100 000 a v 80. rokoch 20. storočia 1 200 000 kusov.
Neskôr prichádza riešenie novej šľachtiteľskej problematiky s využitím zákonitostí dedičnosti J. G. Mendela a taktiež prácou Ch. C. Andrého.
Udržovacie šľachtenie bolo zahájené v roku 1943 a od roku 1953 začína novošľachtenie. Boli začaté práce na krížení odrôd Müller Thurgau a Tramínu červeného, neskôr známom novošľachtencovi Pálava. Na ďalšom novošľachtení sa začalo intenzívne pracovať v roku 1960 s cieľom vyšľachtiť nový kultivar s intenzívnou modrou farbou.
Stanica zo začiatku svojho pôsobenia hospodárila na pozemkoch v lokalite Nadzahrady, postupne boli pozemky prikupované, alebo prenajímané a pribudli lokality Išprerky a Trkmanska.
Významne prispela Šlechtitelská stanice ku zhromaždeniu pôvodných stromov marhule odrody Velkopavlovická. Dnešné typy odrody Velkopavlovickej boli v 60. rokoch vybrané zo stromov vysádzaných ako sortiment už v roku 1925.
Šlechtitelská stanice vinařská vo Velkých Pavloviciach je v súčasnosti akciovou spoločnosťou, hospodári vo vlastných aj prenajatých viniciach, vyrábajúca víno, sprevádzajúce produkty a prevádzkujúca luxusný Vinársky penzión André uprostred vinohradov.
Vďaka významným investíciám terajších majiteľov sa nám spoločne podarilo vytvorit krásny areál, ktorý všetkým ponúkame k prežitiu netradičných zážitkov v ojedinelej atmosfére tohto malebného miesta.

         

  

   

VSTUPENKY - Objednávka/Rezervácia

Z dôvodu obmedzených kapacitných možností a predpokladaného značného záujmu Vás žiadam o potvrdenie účasti/rezerváciu vstupeniek najneskôr do 10.8.2016 (streda). 
Vstupenky si môžete rezervovať odpovedaním na mail info@vinopolis.sk s uvedením Vášho mena, počtu osôb a telefonického kontaktu. 
Vstupenky si môžete rezervovať aj telefonicky na tel.čísle 0903 520413
Vstupenky si môžete objednať aj v našom eshope <<< Objednať TU >>>


NASPÄŤ NA OCHUTNÁVKU VÍN 11.8.2016