Predstavenie vinárov

logo Villa Modur Purus


Vinárstvo Purus - Villa Modur (Modra, Slovensko)

Naše rodinné vinárstvo a vinohradníctvo VILLA MODUR v súčasnosti hospodári v meste Modra na 5 ha vlastných a prenajatých viníc, pričom spracuvávame výhradne vlastné dopestované hrozno, pretože sme presvedčení, že našim zákazníkom iba tak ponúkame najvyššiu kvalitu. Našou snahou je zachovať tradíciu pestovania viniča a výroby vína a vinárskych tradícií v rodine a Malokarpatskom regióne, o čom svedčí aj slogan, ktorý sme si zvolili aby nás reprezentoval „Moderné vína s chuťou tradície...“ či „Víno z Modry“.

Vínka vyrábame klasickou, ale aj modernou technológiou, pričom v kvasnom procese zohráva veľkú úlohu riadené kvasenie, ktoré je obzvlášť dôležité pri bielych vínach a našu líniu vín VILLA MODUR.

VÍNA NAŠICH DEDOV

V budúcnosti by sme chceli oživiť vína, ktoré si určite pamätajú všetky staršie generácie pod názvom VÍNA NAŠICHCH DEDOV. Spracovanie hrozna pri týchto vínach bude prebiehať na starých lisoch s dreveným košom a kvasný proces bude prebiehať bez dodávania externých kvasiniek a výživ.

NAŠE CIELE

Našou snahou je prezentovať vína ako prírodný produkt, preto vína vyrábame a dodávame bez chemickej stabilizácie, čo vínku dáva priestor na zrenie vo fľaši a pri vhodnom uskladnení má priestor aj na niekoľkoročné fľašové vyzrievanie.

Ochutnávky vín sa uskutočňujú v historickej 350 ročnej pivnici, ktorá sa nachádza len 25 kilometrov od Bratislavy v meste Modra. Ak by ste uprednostnili iné prostredie je možné stretnúť sa vo Vašom domácom prostredí, u klienta, na firemných akciách alebo kdekoľvek podľa Vašich predstáv. Naša ponuka zahŕňa vína, ktoré sú nami vyrobené a sú výsledkom skúseností a znalostí odovzdaných počas štyroch generácii vinárov a vinohradníkov v našej rodine.

         
   
    

logo Veverka


Vinařství Veverka (Strážnice, Česká republika-Morava)

Rodinné vinárstvo Veverka Strážnice nadväzuje na dlhú tradíciu svojich predkov. Vinárstvo sa nachádza vo vinárskej oblasti Morava, podoblasti Slovácké, vinárskej obci Strážnice. Vinice sa rozkladajú na úpätí Bielych Karpát v nadmorskej výške 300 - 340 m n.m. V súčasnej dobe obhospodarujeme 1 ha vlastných vinic v režime integrovanej produkcie. Odrodová skladba našich viníc se skladá z tradičních odrôd Strážnického regiónu, ostatné odrody nakupujeme z vinohradov z neďalekého okolia. Vinárstvo pod vedením Ing. Lukáša Veverku, Ph.D., ponúka široký sortiment originálnych flaškových vín zemských a prívlastkových. 
Cielom nášho vinárstva je spokojný zákazník, který se k nám pravidelne vracia.

Ak budete chcieť poradit pri výbere našich vín, môžete se na nás s dôverou obrátit. Prajeme Vám veľa príjemných chvíľ pri poháry „vína s veverkou“

Lukáš Veverka 

Prvé skúsenosti výroby vína získal od svojho otca Antonína. Vyštudoval strednú vinársku školu vo Valticiach. Počas svojho štúdia si rozšířil poznatky predovšetkým v oblasti vinohradníctva na stážach v Rakúsku. Ďalšie vedomosti získal na Mendelovej univerzite v Brne, kde v roku 2013 v Lednici úspešne obhájil doktorát. Je držiteľom senzorických skúšok, členem expertnej komisie pre zatrieďovanie vín a pravidelným degustátorom prestížnych českých a zahraničných hodnotení vín.


  
    






Weingut Berthold Lentsch (Donnerskirchen, Rakúsko)

Vinárstvo pána Lentscha o rozlohe 10 hektárov leží vo vinárskom mestečku Donnerskirchen pri Neusiedlersee – Hügelland. Vinice ležia pod úbočiami Leithagebirge. Zber hrozna robí pán Lentsch ručne, aby sa zachovala dobrá kvalita hrozna a následne výborná kvalita vína, na ktorú vplýva rieka Dunaj, Leitha a jazero Neusiedlersee. Tieto podmienky sú výborným regulátorom teploty a vlhkosti, čo blahodárne vplýva na zrenie hrozna a jeho kvalitu.


        



  

VSTUPENKY - Objednávka/Rezervácia

Z dôvodu obmedzených kapacitných možností a predpokladaného značného záujmu Vás žiadam o potvrdenie účasti/rezerváciu vstupeniek najneskôr do 19.10.2016 (streda). Vstupenky si môžete rezervovať 3 spôsobmi:

1. odpovedaním na mail info@vinopolis.sk s uvedením Vášho mena, počtu osôb a telefonického kontaktu
2. telefonicky na tel.čísle 0903 520413
3. objednať cez eshop <<< Objednať TU >>>

Vašu rezerváciu Vám spätne potvrdíme emailom, ktorý bude obsahovať ďalšie pokyny. 

Gourmand SK s.r.o., divízia Vinopolis 
0903 520413 
info@vinopolis.sk 


NASPÄŤ NA OCHUTNÁVKU VÍN 20.10.2016