Predstavenie vinárov


Vinárstvo Mahid (Veľká Mača, Slovensko)

Vinárstvo Mahid má vyše desaťročnú históriu a obrovské nadšenie zakladateľov: troch kamarátov z jednej ulice, ktorých spojila láska k vínu.
 
Náš príbeh sa začal písať v malej klembovej pivnici v roku 2001 vo Veľkej Mači. Začali sme s niekoľkými demižónmi a mali sme viac nadšenia ako vedomostí, no už prvý ročník dopadol nad naše očakávania.
Boli sme hladní po skúsenostiach a informáciách. Mali sme šťastie, že sa nás chopili skúsenejší kolegovia a naša láska k dobrému vínu nás hnala rýchlym krokom ďalej. Už po pár rokoch sme prešli k riadenému kvaseniu a produkciu sme zvýšili na tisíce litrov. Držíme sa jednoduchých zásad: vyberáme to najlepšie lokálne hrozno a poctivo ho spracujeme.
Prelomový bol pre nás rok 2014, keď sme si povedali, že takéto dobré víno si už viac nemôžeme nechávať pre seba a rozhodli sme sa otvoriť seriózne vinárstvo.
Mali sme svojich poradcov, zainvestovali sme do najmodernejších technológií a produkciu sme zvýšili desaťnásobne. A nás to baví stále viac a viac. Veľa sa učíme, chodíme sa inšpirovať do sveta, pomáhajú nám špičky v obore ako napríklad enológ Dávid Cíferský. 
Všetko si odmakáme sami, práca s hroznom je drina, ale nás tešia výsledky: čoraz viac predaných fliaš a napríklad sme sa dostali aj na titulku prestížneho vinárskeho magazínu Vinotéka.

      


Weingut Bannert (Obermarkersdorf, Weinviertel, Rakúsko)

… Na úpätí pohoria Manhartsberg bolo uprostred viníc v oblasti Retz (Dolné Rakúsko) založené vinárstvo Bannert. Cieľom bolo vybudovať, za použitia modernej architektúry a zmyslu pre detail, prepojenie medzi prírodou a vínom. Rodinné vinárstvo, ktoré je vedené už štvrtou generáciou, hospodári na 30 hektároch viníc, kde prevažujú biele odrody.

Celý rok v našich viniciach usilovne vyberáme to najlepšie hrozno, ktoré sa stáva základom pre vynikajúcu kvalitu. V pravom okamihu zbierame celkom dozreté hrozno a to následne ručne triedime. Kontrola kvality nám zaručuje, že len tie najlepšie plody prídu k ďalšiemu šetrnému spracovaniu. Inovatívne pivničné technológie a skúsenosť vinárov tvoria náš tajný recept na výrobu vysoko akostných vín, ktoré boli už mnohokrát medzinárodne ocenené.

V naších pivniciach…

Výroba vína pomocou najmodernejších technológií. V naších pivniciach nájdete starý kladkový lis, drevené sudy, ktoré dnes slúžia len ako spomienka na staré časy.

Preberač hrozna, počítačom riadené dvojplášťové nerezové tanky na zaistenie chladenia pri kvasení, skladovanie vína a riadenie teploty jeho kvasenia. Vysoké nároky na hygienu a bezpečnostné opatrenia. To všetko sú moderné základy výroby vína vo vinárstve Bannert bez ktorých si už nedokážeme predstaviť výrobu hlavne bielych vín. Červené vína vybraných vôní u nás zrejú v barikových sudoch z veľmi kvalitných francúzskych dubov Allier, ktoré našim vínam dodávajú sladkú a korenistú trieslovinu.

Spoločnosť Jaroslav Bobek sa stala v roku 2015 výhradným zastúpením značky Bannert pre Slovensko a Poľsko.


       

VSTUPENKY - Objednávka/Rezervácia

Z dôvodu obmedzených kapacitných možností Vás žiadame o rezerváciu vstupeniek najneskôr do 25.9.2017 (pondelok). Vstupenky si môžete rezervovať 3 spôsobmi:

1. odpovedaním na mail info@vinopolis.sk s uvedením Vášho mena, počtu osôb a telefonického kontaktu
2. telefonicky na tel.čísle 0903 520413
3. objednať cez eshop <<< Objednať TU >>>

Vašu rezerváciu Vám spätne potvrdíme emailom, ktorý bude obsahovať ďalšie pokyny. 

Gourmand SK s.r.o.
0903 520413 
info@vinopolis.sk 


OBJEDNAŤ VSTUPENKY


UPOZORNENIE
 

Firma Gourmand SK s.r.o. ako organizátor podujatia si vyhradzuje právo zmeny vinárstiev v prípade nepredvídaných okolností. O prípadných zmenách budeme informovať zákazníkov písomne prostredníctvom SMS alebo emailu.