Predstavenie vinárov


Vinárstvo Mavín Martin Pomfy (Vinosady, Malokarpatská vinohradnícka oblasť, Slovensko)

Vinárstvo Mavín - Martin Pomfy bolo založené v roku 2001 s úmyslom produkovať kvalitné sudové vína, tento zámer sa mu podaril a posunul svoje vinárstvo k prívlastkovým a výberovým vínam. Jeho vína boli ocenené na svetových sútažiach mnohými poprednými oceneniami. Ako sám hovorí je fanatikom do výroby vína. V súčasnosti sa vinárstvo snaží produkovať moderné vína s minimánlnymi zásahmi pri procese ich výroby.


Sortiment prívlastkových produktov vinárstva Mavin predstavuje kvalitné vína s potenciálom a významne dopĺňa slovenský vinársky trh. Pri vínach kde neboli uvedené prívlastky podľa starého zákona sa jedná o neskoré zbery alebo výbery z hrozna.

   


Víno Rariga (Modra, Malokarpatská vinohradnícka oblasť, Slovensko)

Víno Rariga je rodinné vinárstvo spod Malých Karpát zaoberajúce sa pestovaním hrozna, jeho spracovaním a následnou výrobou akostných a prívlastkových slovenských vín.

V oblasti produkcie a predaja vína pôsobíme od roku 2003. Naše rodinné vinárstvo sídliace v Modre hospodári na 2 hektároch vlastných viníc. Spojením tradičných postupov s modernou technológiou vytvárame lahodné vína z viacerých bielych a červených odrôd. Niektoré druhy hrozna do svojho portfólia nakupujeme, no väčšia časť úrody pochádza práve z našich viníc z malokarpatskej oblasti. To, čím sa vinári od seba odlišujú je nosná odroda vína. Našou hlavnou odrodou, na ktorú nedáme dopustiť, je Rizling rýnsky. A preto pri ochutnávke našich vín určite nevynechajte práve bohato oceňované Rizlingy.

Našim cieľom je vyrábať v menšom množstve, ale zato kvalitne. Túto teóriu dokazuje množstvo získaných medailí na viacerých väčších výstavách zvučných mien ako Vinoforum, Vínne trhy Pezinok či Vitis Aurea Modra. Ročná produkcia nášho vinárstva Víno Rariga dosahuje 30 tisíc fliaš a je určená pre vinotéky, gastronomické zariadenia a samozrejme pre milovníkov vína.

Pre tých najväčších milovníkov kvalitného vína, či firmy ponúkame možnosť degustácie s odborným výkladom. Svojou bohatou ponukou vín chceme ulahodiť nejednému gurmánovi. Preto víziou rodinného vinárstva Víno Rariga je priniesť svoje víno na každý stôl (nielen ten nedeľný).

   

logo Šlechtitelská stanice vinařská
    

Šlechtitelská stanice vinařská (Velké Pavlovice, Česká republika-Morava)

Šlechtitelská stanice bola založená 12. apríla 1901, ako „Zemská révová škôlka“. Jej cieľom bolo napomôcť moravskému vinohradníctvu, ktoré bolo zdecimované mšičkou révokazem. Prvých 20 rokov pôsobil ako správca významný vinársky buditeľ Alois Václav Horňanský.

Zo začiatku bola hlavnou úlohou výsadba a výroba podnožového materiálu révy vínnej. V prvých rokoch sa štepilo 20 – 50 tisíc kusov sadeníc, v roku 1907 to bolo už 100 000 a v 80. rokoch 20. storočia 1 200 000 kusov.
Neskôr prichádza riešenie novej šľachtiteľskej problematiky s využitím zákonitostí dedičnosti J. G. Mendela a taktiež prácou Ch. C. Andrého.
Udržovacie šľachtenie bolo zahájené v roku 1943 a od roku 1953 začína novošľachtenie. Boli začaté práce na krížení odrôd Müller Thurgau a Tramínu červeného, neskôr známom novošľachtencovi Pálava. Na ďalšom novošľachtení sa začalo intenzívne pracovať v roku 1960 s cieľom vyšľachtiť nový kultivar s intenzívnou modrou farbou.
Stanica zo začiatku svojho pôsobenia hospodárila na pozemkoch v lokalite Nadzahrady, postupne boli pozemky prikupované, alebo prenajímané a pribudli lokality Išprerky a Trkmanska.
Významne prispela Šlechtitelská stanice ku zhromaždeniu pôvodných stromov marhule odrody Velkopavlovická. Dnešné typy odrody Velkopavlovickej boli v 60. rokoch vybrané zo stromov vysádzaných ako sortiment už v roku 1925.
Šlechtitelská stanice vinařská vo Velkých Pavloviciach je v súčasnosti akciovou spoločnosťou, hospodári vo vlastných aj prenajatých viniciach, vyrábajúca víno, sprevádzajúce produkty a prevádzkujúca luxusný Vinársky penzión André uprostred vinohradov.
Vďaka významným investíciám terajších majiteľov sa nám spoločne podarilo vytvorit krásny areál, ktorý všetkým ponúkame k prežitiu netradičných zážitkov v ojedinelej atmosfére tohto malebného miesta.

         

VSTUPENKY - Objednávka/Rezervácia

Z dôvodu obmedzených kapacitných možností Vás žiadame o rezerváciu vstupeniek najneskôr do 8.11.2017 (streda). Vstupenky si môžete rezervovať 3 spôsobmi:

1. odpovedaním na mail info@vinopolis.sk s uvedením Vášho mena, počtu osôb a telefonického kontaktu
2. telefonicky na tel.čísle 0903 520413
3. objednať cez eshop <<< Objednať TU >>>

Vašu rezerváciu Vám spätne potvrdíme emailom, ktorý bude obsahovať ďalšie pokyny. 

Gourmand SK s.r.o.
0903 520413 
info@vinopolis.sk 


OBJEDNAŤ VSTUPENKY


UPOZORNENIE
 

Firma Gourmand SK s.r.o. ako organizátor podujatia si vyhradzuje právo zmeny vinárstiev v prípade nepredvídaných okolností. O prípadných zmenách budeme informovať zákazníkov písomne prostredníctvom SMS alebo emailu.