bronzová medaila AWC Vienna
Víno vzniklo z hrozna pestovaného na ich vlastných viniciach. Víno má intenzívnu červenú farbu, vôňu kôstkového ovocia a sladkej smotany, ktorá se taktiež jemne prelína do chuti tohoto vína podtrhnuté ešte dlhým zrením v dubovom sude. Hodí sa k pečenému mäsu, omáčkam a zrelým syrom.
Víno je tmavej rubínovej farby, širokej vône s tónmi červeného kôstkového ovocia. Chuť je pikantná, plná s tanínovou dochuťou. Víno zrelo v dubovom sude. Podáva sa ku zverine, k výrazne korenenému tmavému mäsu, alebo k syrom s ušľachtilou plesňou.
Víno pochádza prevažne z mladých viníc. Výborné pôdne a klimatické podmienky a cielene redukovaná úroda (24 hl/ha) zaručujú optimálne dozrievanie hrozna, čo sa prejavuje vo výraznej ovocnej vôni aj v mohutnej konštruktívnej chuti. Ďalším zrením vo fľaši môže prechádzať do elegantnej sametovosti. Hodí sa k pikantným jedlám zo zveriny a k hovädzím biftekom.
Odroda vyšľachtená (šlechtitelskou stanicí) je čoraz obľúbenejšia. Je to kríženec Frankovky modrej a Svätovavrineckého, preberajúceho najlepšie vlastnosti rodičov. Víno charakterizuje sýto rubínová farba s vysokou viskozitou. Vôňa a chuť lesných plodov, prevažne čučoriedok je dokonale zladená s plným a mohutným tanínom, ktorý zrením vo fľaši vytvára...
Víno tmavočervenej farby s intenzívnou aromatikou bobuľového ovocia, najmä červených ríbezlí a chuťou, ktorá nadväzuje na aromatické vnemy. Teplota podávania 15 - 17 °C.
Víno sýtej jasnočervenej farby s fialovým odleskom. Vo víne dominuje príjemná ovocná vôňa sliviek, černíc a ríbezle. Chuť vína je šťavnatá s ovocnosťou červeného bobuľového ovocia.
Víno rubínovej farby s bohatou ovocnou vôňou najmä černíc a višne. V podtónoch sa objavuje kôstkové ovocie, čierne korenie. Chuť vína je komplexná ovocná s pôsobivo pevnými trieslovinami, chuť dlhá s ovocnými vnemami s nádychom vanilky získanou zrením v dubovom sude