Viognier Zobraziť väčšie

Viognier

aromo4

Nový produkt

  • Farba: zlatisto-žltá so zelenkavým nádychom.
  • Vôňa: veľmi jemná, hned v začiatku cítiť jemné ovocné arómy.
  • Chuť: mierna chuť broskýň s kvetnatými tónmi a náznakmi slamy.
  • Podáva sa k hydine, rybám a syrom pri teplote 10-12 °C.

Viac detailov

19 položky

8,00 €

Add to wishlist

Tabuľka dát

Druh vínaBiele
ŠtátČile
Vinárska oblasťMaule Valley
ZatriedenieSuché
Ročník2017
Objem0,75 l
VýrobcaViňa El Aromo
Alkohol13,50 %
Teplota podávania10 - 12 °C

Detaily

Odroda Viognier sa vo svojom pôvodnom regióne, Château Grillet a Condrieu v údolí Ródano pestovala dlho. Bežne sa používa na výrobu zmesí z inými odrodami, je charakteristická okrem iného aj malými strapcami a malými bobuľami. Keďže je to odroda s veľmi malými výnosmi, jej bobule sú veľmi koncentrované a majú veľkú hodnotu. Jej vlastnosti umožňujú výrobu veľmi kvalitného vína, veľmi aromatického (marhuľa, broskyňa), plného a silného.

Technológia výroby :

  • Hrozno: 100% Viognier
  • Alkohol: 13,5 %
  • Oblasť : Maule Valley
  • Zber: marec
  • Teplota kvasenia: 14-16°C
  • Alkoholové kvasenie:20 dní v nerezovej cisterne

Organoleptická analýza :

  • Farba: zlatisto-žltá so zelenkavým nádychom.
  • Vôňa: veľmi jemná, hned v začiatku cítiť jemné ovocné arómy.
  • Chuť: mierna chuť broskýň s kvetnatými tónmi a náznakmi slamy.
  • Podáva sa k hydine, rybám a syrom pri teplote 10-12 °C.

Spracovanie :
Ručný zber, odstopkované a jemne sa narušia bobule. 12-hodinová  macerácia pri teplote 10 °C. Priame nasadenie vybraných kvasiniek,  fermentácia pri teplote 15 – 16 °C .Dozreté víno sa po sírení, čírení bentonitom , prefiltrovaní a stabilizácii chladom fľašuje.

Odporúčanie
Objednávajte prosím vína v počte fliaš (3/6/9/12/18,24,...). Uľahčuje nám to efektívne a bezpečné balenie a znižuje riziko rozbitia pri preprave.

Hodnotenia

Momentálne žiadna recenzia na tento produkt.

Napíšte vaše hodnotenie

Viognier

Viognier

  • Farba: zlatisto-žltá so zelenkavým nádychom.
  • Vôňa: veľmi jemná, hned v začiatku cítiť jemné ovocné arómy.
  • Chuť: mierna chuť broskýň s kvetnatými tónmi a náznakmi slamy.
  • Podáva sa k hydine, rybám a syrom pri teplote 10-12 °C.

Ďalšie produkty z rovnakej kategórie (30):