Predstavenie vinárov

Vinovin Peter Ščepán (Pezinok, Malokarpatská vinohradnícka oblasť, Slovensko)

Firma Vinovin vznikla v roku 1990. Nadväzuje na bohatú vinársku tradíciu svojich predkov z 19. storočia. V tomto období kúpil Filip Fraňo dom s pivnicou od obce Kučišdorf, terajšie Vinosady a s pomocou svojich troch synov spracovávali svoje hrozno z ich vinohradov, ktoré sa nachádzali v okolí obce Kučišdorf. Víno z ich produkcie zrelo v dubových sudoch umiestnených v pivnici, ktorá bola súčasťou domu a je ňou doteraz na pezinskej ulici v obci Vinosady. V súčasnosti sa pivnica využíva na degustácie vín. V roku 2000 sa členovia vinárskych rodín Fraňovcov a Ščepánovcov spojili a vytvorili spoločnosť s dlhoročnou vinárskou tradíciou.

Napriek tomu, že hrozno nie je výlučne z našej produkcie, mimoriadne dbáme na kvalitu a preto sme v úzkom kontakte s jeho pestovateľmi. Našim zákazníkom ponúkame sortiment tradičných odrôd ako sú Rizling rýnsky, Rizling vlašský, Sauvignon, Chardonnay, Pálava, Devín, Frankovka modrá, Svätovavrinecké, Cabernet sauvignon, Dunaj a ďalšie.

Firma má dve prevádzky. Jedna slúži na spracovanie hrozna a školenie mladého vína. V druhej sa víno finalizuje a plní do fliaš. Obe prevádzky sú vybavené modernými technológiami na výrobu kvalitného vína. Srdečne Vás uvítame v podnikovej predajni na Jesenského ulici v Pezinku, kde môžete víno nielen zakúpiť, ale aj ochutnať. O kvalite našej firmy svedčia aj získané ocenenia vín. Tešíme sa na Vašu návštevu.

 

foto Vinovin   foto Vinovin    foto Vinovin

logo Maláník Osička

Vinařství Maláník-Osička (Mikulčice, Slovácká vinárska podoblasť, Česká republika-Morava)

Vinárstvo je malou rodinnou firmou, zaoberajúcou sa pestovaním vínnej révy a výrobou kvalitných prívlastkových vín. Vychádza z dlhodobej vinárskej tradície, ktorá začala v roku 1960, keď Štěpán Maláník ukončil štúdium na Vinárskej škole vo Valticiach a v roku 1967 vysadil prvé vinice. Tie boli postupne rozširované s pomocou syna Jána Maláníka, zaťa Vladimíra Osičku a rodinných príslušníkov.
Vinárstvo v súčasnosti obhospodaruje 6 hektárov viníc, rozkladajúcich sa na juhozápade obce Mikulčice, v podoblasti Slovácké, vo viničnej trati Kněžské, kde sú pestované biele a červené odrody Chardonnay, Pálava, Aurelius, Rizling rýnsky, Tramín červený, Sauvignon, Devín, Veltlínske zelené, Rulandské šedé, Cabernet sauvignon, Cabernet Moravia, Zweigeltrebe, Pinot Noir, Fratava a Dornfelder.

Vinárstvo je založené na filozofii, ktorá sa uberá smerom kvalitného a moderného spracovania hrozna, z ktorého získava akostné a prívlastkové vína s jedinečným charakterom. Pri výrobe sa riadia mottom: „KAŽDÉ VÍNO SE PODOBÁ SVÉMU TVŮRCI. JE ZRCADLEM JEHO UMU, ŠIKOVNOSTI, PÍLE A VYTRVALOSTI. V KAŽDÉM VÍNĚ JSOU VINAŘOVY VRÁSKY I ÚSMĚVY, RADOSTI I SMUTKY, ÚSPĚCHY I PROHRY. CHVALME VÍNO A PROKAŽME MU SLUŽBU ÚCTY, ABY SE ZA NÁS NEMUSELO STYDĚT.“

Vinárstvo rešpektuje aktuálne trendy pri obhospodarovaní vinárskych plôch a pri výrobe vína, ktoré sú zladené s ekologickými požiadavkami. Menšie hektárové výnosy a šetrné zachádzanie so surovinou pri ručných prácach, umožňuje vyrábať vína vysokej kvality, svýrazným a čistým odrodovým charakterom. V súčasnosti spracováva 40 ton hrozna z vlastnej produkcie a ročne produkuje 35 000 fliaš vína v moderných priestoroch s modernými technológiami. Zastúpené sú vína prívlastkové od neskorého zberu až po cibébový výber a ľadové vína.

Maláník Osička   Maláník Osička   Maláník Osička

VSTUPENKY - Objednávka/Rezervácia

Z dôvodu obmedzených kapacitných možností Vás žiadame o rezerváciu vstupeniek najneskôr do 18.7.2018 (streda). Vstupenky si môžete rezervovať 3 spôsobmi:

1. odpovedaním na mail info@vinopolis.sk s uvedením Vášho mena, počtu osôb a telefonického kontaktu
2. telefonicky na tel.čísle 0903 520413
3. objednať cez eshop <<< Objednať TU >>>

Vašu rezerváciu Vám spätne potvrdíme emailom, ktorý bude obsahovať ďalšie pokyny. 

Gourmand SK s.r.o.
0903 520413 
info@vinopolis.sk 


OBJEDNAŤ VSTUPENKY


UPOZORNENIE
 

Firma Gourmand SK s.r.o. ako organizátor podujatia si vyhradzuje právo zmeny vinárstiev v prípade nepredvídaných okolností. O prípadných zmenách budeme informovať zákazníkov písomne prostredníctvom SMS alebo emailu.


AKO SA DOSTANETE NA LOĎ

Loď menom Tanker boat je pevne zakotvená priamo pod Bratislavským hradom (Nábrežie armádneho generála Ludvíka Svobodu 1868rkm, Bratislava).