Predstavenie vinárov



Vinárstvo Chateau Freistadt (Hlohovec, Malokarpatská vinohradnícka oblasť, Slovensko)

Koncept mladého a odvážneho projektu je postavený na tradícii názvu značky vína Chateau Freistadt a dopestovaného hrozna z Hlohoveckého rajónu v Malokarpatskej vinohradníckej oblasti.
Okolo roku 1400, keďže na vtedajšom území Hlohovca žila početná nemecká menšina, ktorá veľkou mierou prispela k rozvoju mesta a širšieho okolia, bolo mesto pomenované Freistadt an der Waag,  čo v preklade znamená Slobodné mesto na Váhu. Tento názov nieslo niekoľko storočí až zľudovelo do súčasného názvu Frašták, ktorý je známy nielen v širšom okolí.

Hlavným motívom ochrannej značky Chateau Freistadt sú tri ruže, ktoré sú synonymom pre označenie mesta, pretože Hlohovec je mestom ruží, ktoré sú dominantou záhrad, ulíc a parkov počas celého leta v tomto meste. Symbolizujú tradíciu, súčasnosť, ale i budúcnosť, ktorá je tu s nami ako kvalitné archívne víno s jeho históriou.

Na prelome 19. a 20. storočia sa začali zakladať na území mesta  vinohrady s ušľachtilými  odrodami, ktoré sú však v posledných rokoch rozširované aj o novošľachtené odrody vinnej révy. Územie je zaradené v malokarpatskej vinohradníckej oblasti, avšak vinohrady sa rozprestierajú východne od rieky Váh pod južnými svahmi Považského Inovca. Slnko a jedinečná pôda s vyšším obsahom vápnika sú typické pre tento rajón. Rieka Váh je významným darcom energie, ktorá ochraňuje časť viníc na jej brehu pred jarnými a zimnými mrazmi. 

Chateau Freistadt prináša vína prémiovej rady z Hlohoveckých vinohradov, ktoré sú z ročníkov 2011 až 2016 . Ivan Kováč, ktorý je majiteľom ochrannej známky Vinárstva Chateau  Freistadt v spolupráci s Tomášom Kristom z Milotíc, ako jedným z najlepších moravských vinárov sa svojim citom a umom podpísali pod tieto vína. Obrali 11 najkvalitnejších odrôd bieleho hrozna a 7 odrôd modrého hrozna, z ktorých pripravili úžasné biele, červené a dve ružové vínka. 

Mimoriadne, vinárstvo Chateau Freistadt, prinieslo prvýkrát z ročníka 2013 vínne mušty zo 100%  hroznovej šťavy , ktoré samozrejme pre svoj  prírodný pôvod obsahujú množstvo vitamínov  a  antioxidanty.  Tri odrody a to Sauvignon, Pálava a Cabernet Sauvignon sú vhodné nielen pre gurmánov, ale i deti a tehotné ženy, čím sa stali natoľko úspešnými, že natrvalo zostali v ponuke.


   


Vinařství Vino Hort (Dobšice, Znojemská podoblasť, Česká republika-Morava

ZÁKLADNÍ ÚDAJE VINAŘSTVÍ

Vinařství VINO HORT bylo založeno roku 1999, vlastní certifikát degustátora, který je platný v celé Evropské unii, dle norem DIN, ÖNORM a ISO.

Vinný sklep se nachází v Dobšicích u Znojma. Hrozny pocházejí z předem dohodnutých vinic. Klademe důraz na výběr zdravé suroviny s fyziologickou vyzrálostí. Základem naší filozofie se stala dvě důležitá slova: Odrůda & Poloha.

FILOZOFIE NAŠEHO VINAŘSTVÍ

U zrodu vína stojí vinohradníci, kteří své práci maximálně rozumí. Vypěstují vysoce kvalitní surovinu, která se stává naprostým základem pro výrobu kvalitního vína. Sami vinice nevlastníme, stojíme uprostřed mezi vinohradníky a obchodníky, vybíráme odrůdy z nejlepších poloh. Záleží nám na výnosnosti na jednom keři, aby byla menší než 2 kg s možností další redukce. Základem je ruční sklizeň a okamžité zpracování hroznů.

KRÁTCE O NAŠÍ TECHNOLOGII

Technologie zpracování hroznů se liší podle odrůd. Při vinaření se nebojíme novinek a experimentů, jsou-li v souladu s přírodou a přirozenou tvorbou vína. Zároveň rádi oprašujeme staronové tradice. Stále více se zaměřujeme na výraz odrůd dle polohy u vín VOC ZNOJMO. Největších úspěchů sbíráme v technologii růžových vín. Naše růžová víná jsou velmi ovocná, svěží, s krémovou dochutí. Červená víná podtrhují tradiční přístup a terroir Francie. Vinné mošty jsou zpracovány velmi šetrně, rychle a především ze zdravé suroviny, bez jakékoliv chemie a konzervantů.

VÍNO PRO VÁS

Rádi posloucháme Vaše názory a chutě. Připravili jsme pro Vás i řadu cuveé. Mezi naše registrované zcela přírodní značky patří Franceska (Frankovka z Česka). Nejvyšší řadou je CH - Sur lie a královská řada Ryzlinku rýnského VOC ZNOJMO.



         

VSTUPENKY - Objednávka/Rezervácia

Z dôvodu obmedzených kapacitných možností Vás žiadame o rezerváciu vstupeniek najneskôr do 17.10.2018 (streda). Vstupenky si môžete rezervovať 3 spôsobmi:

1. odpovedaním na mail info@vinopolis.sk s uvedením Vášho mena, počtu osôb a telefonického kontaktu
2. telefonicky na tel.čísle 0903 520413
3. objednať cez eshop <<< Objednať TU >>>

Vašu rezerváciu Vám spätne potvrdíme emailom, ktorý bude obsahovať ďalšie pokyny. 

Gourmand SK s.r.o.
0903 520413 
info@vinopolis.sk 


OBJEDNAŤ VSTUPENKY


UPOZORNENIE
 

Firma Gourmand SK s.r.o. ako organizátor podujatia si vyhradzuje právo zmeny vinárstiev v prípade nepredvídaných okolností. O prípadných zmenách budeme informovať zákazníkov písomne prostredníctvom SMS alebo emailu.


AKO SA DOSTANETE NA LOĎ

Loď menom Botel Gracia je zakotvená vedľa hotela Devín (Rázusovo nábrežie, Bratislava).