Predstavenie vinárov

Vinárstvo Terra Parna (Suchá nad Parnou, Malokarpatská vinohradnícka oblasť, Orešanský rajón, Slovensko)

O NÁS

19, 16, 11 – kód rodinného vinárstva TERRA PARNA. Jeho rozlúštenie je pomerne jednoduché.
19 rokov uplynulo od doby čo sa rodina Zvolenských presťahovala do vinohradníckej obce Suchá nad Parnou.
16 rokov uplynulo od výsadby vinohradu hneď za ich rodinným domom.
11 rokov uplynulo od postavenia nového vinárstva priamo vo vinici.

VINOHRAD

Takmer 4 hektárový vinohrad sa dvíha od cesty vinúcej sa stredom doliny až na vrch neveľkého juhovýchodného svahu, ktorému kraľuje novozrekonštruovaná vyhliadková vežička. Táto v minulosti slúžila vinohradníkom aj ako vodojem a útočište v zlom počasí. Pôda – chudobná na živiny núti vinič, aby svojimi koreňmi vrastal hlboko až ku vápencovému podložiu. Poctivá práca vo vinohrade, poloha a pôda sú základom vysokej kvality vín v každom vinárstve. Príroda má však vždy posledné slovo. Najpestovanejšou odrodou je neopakovateľný Modrý Portugal. Z bielych odrôd im kraľuje Rizling rýnsky, typický svojou mineralitou a sviežosťou.

VINÁRSTVO

Filozofiou vinárstva TERRA PARNA je spojenie najmodernejšej technológie s tradíciou. Súhra krajiny, architektúry s krásnymi vínami, ktoré možno koštovať priamo vo vinohrade, či rovno zo sudov v pivnici, to je vinársky sviatok ktorý slávi každý, kto navštívil TERRA PARNA.

      

   


Vinařství Josef Dufek (Svatobořice-Mistřín, Slovácká vinohradnícka podoblasť, Česká republika-Morava)

Vážení milovníci vína, představuje se Vám rodinné Vinařství Josef DUFEK, které se nachází ve vinařské obci Svatobořice-Mistřín, v srdci Moravského Slovácka. Obec s bohatou kulturní tradicí s krásnými kroji má neméně bohaté tradice vinařské. Na tyto tradice navazuje i naše vinařství, jehož počátky sahají až do roku 1824.

Vlastní vinařství bylo pak založeno v roce 2003. Tento rok je spojen s výsadbou prvních vinohradů.   V následujících letech jsme se zaměřili střídavě na budování vinařství a další výsadbu vinic, kterou jsme zakončili v roce 2016, kdy výměra našich vinic dosáhla 46 ha. Všechny vinice se nacházejí v nejlepších vinařských tratích s jižní nebo jihovýchodní expozicí v katastru obce, v části Svatobořice. Vinice obděláváme co nejšetrněji v rámci integrované produkce s důrazem na kvalitu hroznů, která je  prvním předpokladem dobrého vína.

Výrobu vína realizujeme pomocí nejmodernějších technologií s využitím mnohaletých zkušeností ve „vinařině“ předávaných z generace na generaci. Samostatnou kapitolou je výroba sektů, které vyrábíme tradiční metodou kvašením v láhvi (Méthode tradittionale)  s dobou zráním na láhvi 18 měsíců. Současně s vinařstvím jsme budovali i zázemí, jehož nedílnou součástí je penzion Svatoborský sklípek s ubytovací kapacitou 48 osob a vlastní kuchyní. Celý komplex se pak nachází přímo na mutěnské vinařské cyklostezce. 

      

VSTUPENKY - Objednávka/Rezervácia

Z dôvodu obmedzených kapacitných možností Vás žiadame o rezerváciu vstupeniek najneskôr do 3.10.2019 (štvrtok). Vstupenky si môžete rezervovať 3 spôsobmi:

1. odpovedaním na mail info@vinopolis.sk s uvedením Vášho mena, počtu osôb a telefonického kontaktu
2. telefonicky na tel.čísle 0903 520413
3. objednať cez eshop <<< Objednať TU >>>

Vašu rezerváciu Vám spätne potvrdíme emailom, ktorý bude obsahovať ďalšie pokyny. 

Gourmand SK s.r.o.
0903 520413 
info@vinopolis.sk 


OBJEDNAŤ VSTUPENKY


UPOZORNENIE
 

Firma Gourmand SK s.r.o. ako organizátor podujatia si vyhradzuje právo zmeny vinárstiev v prípade nepredvídaných okolností. O prípadných zmenách budeme informovať zákazníkov písomne prostredníctvom SMS alebo emailu.


AKO SA DOSTANETE NA LOĎ

Loď menom Botel Gracia je zakotvená vedľa hotela Devín (Rázusovo nábrežie, Bratislava).