Predstavenie vinárov

VVD Vinohradnícko-Vinárske Družstvo (Dvory nad Žitavou, Južnoslovenská vinohradnícka oblasť, Strekovský vinohradnícky rajón, Slovensko)

Obec Dvory nad Žitavou leží v severovýchodnom cípe Podunajskej nížiny na ľavom brehu rieky Žitava asi 8 km východne od Nových Zámkov. Patríme do Južnoslovenskej vinohradníckej oblasti – Strekovský vinohradnícky rajón.

V súčasnosti vo Vinohradníckom a vinárskom družstve v Dvoroch nad Žitavou obhospodarujeme 145 hektárov vlastných vinohradov, z ktorých značnú časť úrody spracovávame vo vlastnej réžii, s priemernou ročnou produkciou 700 tisíc litrov akostných odrodových vín a akostných odrodových vín s prívlastkom. Zvyšok dopestovaného hrozna ponúkame na predaj známym vinárom z celého Slovenska. Sústredíme sa hlavne na výrobu kvalitných odrodových vín, kde základnou podmienkou je aj dopestovanie zdravého a kvalitného hrozna. Pestovanie hrozna je pod kontrolou integrovanej produkcie, ktorá je zárukou kvality a ekologického pestovania hrozna, čo sa hlavne prejaví v kvalite vyrábaného vína a vplyvu nášho vinohradníctva na životné prostredie. Z bielych odrôd pestujeme Devín, Chardonnay, Irsai Oliver, Müller Thurgau, Rulandské biele, Rulandské šedé, Rizling vlašský, Rizling rýnsky, Sauvignon, Tramín červený a Veltlínske zelené. Z modrých odrôd sú zastúpené hlavne odrody Alibernet, Cabernet Sauvignon, Frankovka modrá, Rulandské modré, Svätovavrinecké, André a Zweigeltrebe.

ofirme_1.jpg

Podnikateľské aktivity rozvíjame v organizovaní ochutnávok vín na objednávku, v prenájme našich reprezentačných pivničných priestorov na školenia, semináre a rôzne spoločenské podujatia, ako sú svadby, oslavy životného jubilea a firemné večierky. V rámci agroturistiky pripravujeme prehliadku kaplnky Sv. Urbana nachádzajúcej sa uprostred vinohradov, ktorá je historickou pamiatkou z čias panovania Márie Terézie.

ofirme_2

Vyrobené vína získali veľa významných ocenení a medailí na domácich a zahraničných výstavách.

Budeme veľmi radi, keď Vám zachutia naše vína a prídete nás navštíviť !!!

Náš team

 



Víno Rariga (Modra, Malokarpatská vinohradícka oblasť, Slovensko)

Víno Rariga je rodinné vinárstvo spod Malých Karpát zaoberajúce sa pestovaním hrozna, jeho spracovaním a následnou výrobou akostných a prívlastkových slovenských vín.

V oblasti produkcie a predaja vína pôsobíme od roku 2003. Naše rodinné vinárstvo sídliace v Modre hospodári na 2 hektároch vlastných viníc. Spojením tradičných postupov s modernou technológiou vytvárame lahodné vína z viacerých bielych a červených odrôd. Niektoré druhy hrozna do svojho portfólia nakupujeme, no väčšia časť úrody pochádza práve z našich viníc z malokarpatskej oblasti. To, čím sa vinári od seba odlišujú je nosná odroda vína. Našou hlavnou odrodou, na ktorú nedáme dopustiť, je Rizling rýnsky. A preto pri ochutnávke našich vín určite nevynechajte práve bohato oceňované Rizlingy.

Našim cieľom je vyrábať v menšom množstve, ale zato kvalitne. Túto teóriu dokazuje množstvo získaných medailí na viacerých väčších výstavách zvučných mien ako Vinoforum, Vínne trhy Pezinok či Vitis Aurea Modra. Ročná produkcia nášho vinárstva Víno Rariga dosahuje 30 tisíc fliaš a je určená pre vinotéky, gastronomické zariadenia a samozrejme pre milovníkov vína.

Pre tých najväčších milovníkov kvalitného vína, či firmy ponúkame možnosť degustácie s odborným výkladom. Svojou bohatou ponukou vín chceme ulahodiť nejednému gurmánovi. Preto víziou rodinného vinárstva Víno Rariga je priniesť svoje víno na každý stôl (nielen ten nedeľný).

História vinárstva Igor Rariga

Dnešný úspešný vinár Igor Rariga bol už od malička vedený k vinohradníctvu vďaka jeho mame, ktorá pochádzala z malej vinárskej rodiny. Neskôr po osamostatnení, sa presťahoval na opačný koniec Modry, kde sa ocitol v susedstve dvoch známych vinárov. Práve oni mali zásadný vplyv na jeho smerovanie v budúcnosti. Igor zasadil svoj prvý vinohrad v roku 1986.

Vzhľadom k tomu, že v tom čase mal iné stále zamestnanie, považoval "vinárčenie" skôr za svoje hobby. Postupom času však tomuto koníčku začal klásť vyššiu a vyššiu váhu. Revolučný rok 1993 sa niesol v duchu výstavby pivnice s archívnou časťou, ktorá v tom čase bola veľkou vzácnosťou. V roku 2003 sa Igor rozhodol oficiálne založiť svoju vlastnú značku vína. Dnes sa však nepodieľa na tvorbe kvalitných ročníkov sám.

Veľkou podporou je jeho syn Marek, ktorý práve dokončuje štúdium vinárstva a vinohradníctva v Lednici. Úspešne otcovi pomáha pri chode firmy a spolu s mladším bratom prinášajú do rodinného podnikania smelé inovatívne nápady. Sú to práve viac ako 25-ročné skúsenosti, ktoré predurčujú kvalitu prívlastkových vín a stali sa tak prameňom filozofie úspešného rodinného vinárstva, ktorá sa nesie v duchu hesla – "Naša tradícia, Váš pôžitok."

      

Vinárstvo Malé divy (Modra, Malokarpatská vinohradícka oblasť, Slovensko)

Sme mladé rodinné vinárstvo z Modry, pre nás, z najkrajšej vinohradníckej obce Malých Karpát. Filozofiou nášho vinárstva je odhaliť originalitu každého z našich vín zrodených z našich viníc z výlučne modranských vinohradníckych honov.

Pravý modranský terroir predstavuje akúsi šifru špecifických vlastností, ktoré geografia, geológia či klíma danej vinici prepožičiava. Táto rozmanitosť, typická pre modranský chotár, sa v detailoch líši prístupom vinára a premieta sa do jednotlivých vín. Pri pestovaní a výrobe sledujeme dva ciele: kvalitu a jedinečnosť. Jedinečnosť každej z odrôd, ktorá patrí do Malých Karpát a reprezentuje naše vinárstvo. Ku každému vínu pristupujeme veľmi citlivo s ohľadom na každú odrodu. Zameriavame sa predovšetkým na tradičné odrody akými sú Silvánske zelené, Veltlínske zelené, či Rizling vlašský, no nájdete u nás aj naše známe „blendy“ Staré Hory, či Travel.

Keďže vinohradníctvo v našom prípade ide ruka v ruke s vinárstvom, na kvalitu si potrpíme od samého začiatku. Kvalitné víno sa rodí vo viniciach, preto k ich obrábaniu pristupujeme so znalosťou a s veľmi šetrným prístupom. Vďaka tomu dokážeme uchopiť srdce vinohradu, danej odrody  a ročníka a pretaviť ho do nášho vína. Každé z našich vín odzrkadľuje krásnu rozmanitosť modranského terroiru. Veltlín z hlín, Silván zo žuly, či kamenisto-piesočnatý Vavrinec. Väčšinu našich vín nechávame „na prírode“ tzn. vína si  spontánnym kvasením ponechajú všetko z miesta svojho pôvodu a zásahy do nich sú minimálne. Pri výrobe používame jednak nerezové nádoby, no niektorým vínam svedčí i zrenie v sudoch. Tak moderné technológie dopĺňame i tradičným zrením v drevených sudoch, či miešaním na kaloch, aby sme Vám ponúkli vína, ktoré sú na jednej strane ľahké a ovocné, na druhej strane vína plné a vyzreté. Vždy kvalitné a bez kompromisov. Vína odrodové, s rovnováhou chutí, jemnosti a plnosti, štruktúry a textúry. Nájdete u nás biele, ružové aj červené vína. Všetky však vyrábame v obmedzených množstvách a je možné ich kúpiť jedine len u vybraných predajcov.

      

VSTUPENKY - Objednávka/Rezervácia

Z dôvodu obmedzených kapacitných možností Vás žiadame o rezerváciu vstupeniek najneskôr do 23.1.2020 (štvrtok). Vstupenky si môžete rezervovať 3 spôsobmi:

1. odpovedaním na mail info@vinopolis.sk s uvedením Vášho mena, počtu osôb a telefonického kontaktu
2. telefonicky na tel.čísle 0903 520413
3. objednať cez eshop <<< Objednať TU >>>

Vašu rezerváciu Vám spätne potvrdíme emailom, ktorý bude obsahovať ďalšie pokyny. 

Gourmand SK s.r.o.
0903 520413 
info@vinopolis.sk 


OBJEDNAŤ VSTUPENKY


UPOZORNENIE
 

Firma Gourmand SK s.r.o. ako organizátor podujatia si vyhradzuje právo zmeny vinárstiev v prípade nepredvídaných okolností. O prípadných zmenách budeme informovať zákazníkov písomne prostredníctvom SMS alebo emailu.


AKO SA DOSTANETE NA LOĎ

Loď menom Botel Gracia je zakotvená vedľa hotela Devín (Rázusovo nábrežie, Bratislava). 

QR kód - Prieskum spokojnosti s ochutnávkami vína