Predstavenie vinárov

logo VVD Dvory nad Žitavou

VVD Dvory nad Žitavou (Dvory nad Žitavou, Slovensko)

Obec Dvory nad Žitavou leží v severovýchodnom cípe Podunajskej nížiny na ľavom brehu rieky Žitava asi 8 km východne od Nových Zámkov. Patríme do Južnoslovenskej vinohradníckej oblasti – Strekovský vinohradnícky rajón.

V súčasnosti vo Vinohradníckom a vinárskom družstve v Dvoroch nad Žitavou obhospodarujeme 145 hektárov vlastných vinohradov, z ktorých značnú časť úrody spracovávame vo vlastnej réžii, s priemernou ročnou produkciou 700 tisíc litrov akostných odrodových vín a akostných odrodových vín s prívlastkom. Zvyšok dopestovaného hrozna ponúkame na predaj známym vinárom z celého Slovenska. Sústredíme sa hlavne na výrobu kvalitných odrodových vín, kde základnou podmienkou je aj dopestovanie zdravého a kvalitného hrozna. Pestovanie hrozna je pod kontrolou integrovanej produkcie, ktorá je zárukou kvality a ekologického pestovania hrozna, čo sa hlavne prejaví v kvalite vyrábaného vína a vplyvu nášho vinohradníctva na životné prostredie. Z bielych odrôd pestujeme Devín, Chardonnay, Irsai Oliver, Müller Thurgau, Rulandské biele, Rulandské šedé, Rizling vlašský, Rizling rýnsky, Sauvignon, Tramín červený a Veltlínske zelené. Z modrých odrôd sú zastúpené hlavne odrody Alibernet, Cabernet Sauvignon, Frankovka modrá, Rulandské modré, Svätovavrinecké, André a Zweigeltrebe.

Podnikateľské aktivity rozvíjame v organizovaní ochutnávok vín na objednávku, v prenájme našich reprezentačných pivničných priestorov na školenia, semináre a rôzne spoločenské podujatia, ako sú svadby, oslavy životného jubilea a firemné večierky. V rámci agroturistiky pripravujeme prehliadku kaplnky Sv. Urbana nachádzajúcej sa uprostred vinohradov, ktorá je historickou pamiatkou z čias panovania Márie Terézie.

ofirme_2

Vyrobené vína získali veľa významných ocenení a medailí na domácich a zahraničných výstavách.

Budeme veľmi radi, keď Vám zachutia naše vína a prídete nás navštíviť !!!

 

       

logo Weinbau Haselbauer   


Weinbau Haselbauer (Purbach, Rakúsko)

Informácie o vinárstve zverejníme čoskoro :-)


   









Vinařství Skalák (Skalka u Ježova, Česká republika-Morava)

Vinárstvo je predovšetkým zamerané na výrobu vín starších ročníkov, ponúka aj vína mladé, špeciálne – ako je bobulový výber alebo vína typu barrique. Vína starších ročníkov sú výnimočné v tom zmysle, že dlhú dobu zrejú v nerezových nádobách veľkého objemu, pričom prebieha veľmi pomalé zrenie vína. To je zásadný rozdiel oproti vínam zrejúcím v archivu vo fľašiach. Také vína dozrievajú omnoho rýchlejšie a to môže mať fatálny vplyv na ich kvalitu a životný cyklus. Proto si i starší ročníky uchovávají stále svou vitalitu, plnost a mají co říct i lidem, kteří nejsou zrovna kovanými milovníky archivních vín. Společně s těmito vlastnostmi lze ocenit sametovost, vyzrálost, harmonii a rovnováhu, kterou vám naše vína nabídnou. Málokde ochutnáte například odrůdu Müller Thurgau z roku 2006. 

      

      


VSTUPENKY - Objednávka/Rezervácia

Z dôvodu obmedzených kapacitných možností a predpokladaného značného záujmu Vás žiadam o rezerváciu vstupeniek najneskôr do 3.2.2017 (piatok). Vstupenky si môžete rezervovať 3 spôsobmi:

1. odpovedaním na mail info@vinopolis.sk s uvedením Vášho mena, počtu osôb a telefonického kontaktu
2. telefonicky na tel.čísle 0903 520413
3. objednať cez eshop <<< Objednať TU >>>

Vašu rezerváciu Vám spätne potvrdíme emailom, ktorý bude obsahovať ďalšie pokyny. 

Gourmand SK s.r.o.
0903 520413 
info@vinopolis.sk 


NASPÄŤ NA OCHUTNÁVKU VÍN 9.2..2017