Predstavenie vinárov

logo Winterberg

Vinárstvo Winterberg (Skalica, Slovensko)

Výroba vína sprevádza obyvateľov Skalice a blízkeho okolia od nepamäti. Skalické vinice a vinohrady píšu históriu tejto lokality. Prvé zmienky o vinohradníctve siahajú až do 15. storočia. Pestujú sa tu najmä červené vína. Typickou odrodou pre túto oblasť je Frankovka, ktorú sem priniesli karmelitáni zo severného Francúzska. Listinné dokumenty dokazujú, že v lokalite, ktorá sa vtedy nazývala nemeckým menom Winterberg, už v roku 1581 začali občania kráľovského mesta Skalica vysádzať vinohrady. Tento názov v pozmenenej podobe pretrváva dodnes, keď sa svah, na ktorom sa stále nachádzajú vinice, nazýva Vintoperk. 

Z úcty k vinohradníckej tradícii v skalickom regióne a pre zvýšenie prestíže tohto krásneho kraja, sa rozhodli pomenovať vinárstvo práve týmto historickým menom, Winterberg.


foto Winterberg   foto Winterberg   foto Winterberg   foto Winterberg

 

       


Weingut Gangl (Ilmitz, Rakúsko)

Informácie o vinárstve zverejníme čoskoro :-)


      






logo Maláník Osička

Vinařství Maláník-Osička (Mikulčice, Česká republika-Morava)

Vinárstvo je malou rodinnou firmou, zaoberajúcou sa pestovaním vínnej révy a výrobou kvalitných prívlastkových vín. Vychádza z dlhodobej vinárskej tradície, ktorá začala v roku 1960, keď Štěpán Maláník ukončil štúdium na Vinárskej škole vo Valticiach a v roku 1967 vysadil prvé vinice. Tie boli postupne rozširované s pomocou syna Jána Maláníka, zaťa Vladimíra Osičku a rodinných príslušníkov.
Vinárstvo v súčasnosti obhospodaruje 6 hektárov viníc, rozkladajúcich sa na juhozápade obce Mikulčice, v podoblasti Slovácké, vo viničnej trati Kněžské, kde sú pestované biele a červené odrody Chardonnay, Pálava, Aurelius, Rizling rýnsky, Tramín červený, Sauvignon, Devín, Veltlínske zelené, Rulandské šedé, Cabernet sauvignon, Cabernet Moravia, Zweigeltrebe, Pinot Noir, Fratava a Dornfelder.

Vinárstvo je založené na filozofii, ktorá sa uberá smerom kvalitného a moderného spracovania hrozna, z ktorého získava akostné a prívlastkové vína s jedinečným charakterom. Pri výrobe sa riadia mottom: „KAŽDÉ VÍNO SE PODOBÁ SVÉMU TVŮRCI. JE ZRCADLEM JEHO UMU, ŠIKOVNOSTI, PÍLE A VYTRVALOSTI. V KAŽDÉM VÍNĚ JSOU VINAŘOVY VRÁSKY I ÚSMĚVY, RADOSTI I SMUTKY, ÚSPĚCHY I PROHRY. CHVALME VÍNO A PROKAŽME MU SLUŽBU ÚCTY, ABY SE ZA NÁS NEMUSELO STYDĚT.“

Vinárstvo rešpektuje aktuálne trendy pri obhospodarovaní vinárskych plôch a pri výrobe vína, ktoré sú zladené s ekologickými požiadavkami. Menšie hektárové výnosy a šetrné zachádzanie so surovinou pri ručných prácach, umožňuje vyrábať vína vysokej kvality, svýrazným a čistým odrodovým charakterom. V súčasnosti spracováva 40 ton hrozna z vlastnej produkcie a ročne produkuje 35 000 fliaš vína v moderných priestoroch s modernými technológiami. Zastúpené sú vína prívlastkové od neskorého zberu až po cibébový výber a ľadové vína.

Maláník Osička   Maláník Osička   Maláník Osička

      


VSTUPENKY - Objednávka/Rezervácia

Z dôvodu obmedzených kapacitných možností a predpokladaného značného záujmu Vás žiadam o rezerváciu vstupeniek najneskôr do 1.3.2017 (streda). Vstupenky si môžete rezervovať 3 spôsobmi:

1. odpovedaním na mail info@vinopolis.sk s uvedením Vášho mena, počtu osôb a telefonického kontaktu
2. telefonicky na tel.čísle 0903 520413
3. objednať cez eshop <<< Objednať TU >>>

Vašu rezerváciu Vám spätne potvrdíme emailom, ktorý bude obsahovať ďalšie pokyny. 

Gourmand SK s.r.o.
0903 520413 
info@vinopolis.sk 


NASPÄŤ NA OCHUTNÁVKU VÍN 2.3.2017