Predstavenie vinárov


Vinárstvo Anton Uhnák (Čajkov, Slovensko)

Hrozno pestujeme výhradne v Čajkove, kde obhospodarujeme približne 5 hektárovvinohradov v honoch Sádovie, Podhorie, Vinná Dolina a Deberča. Ročná produkcia je 40 000 litrov vína. Sortiment tvoria u nás tradičné odrody ako Pesecká leánka (Feteasca regala), Veltlínske zelené, Rizling, Pinot blanc (Rulandské biele),
Frankovka modrá…

Pri výrobe vína sa snažíme nechať vínam ich prirodzený charakter tým, že používame len prirodzené kvasinky, ktoré sa nachádzajú v bobuliach hrozna.
Spracovanie a výroba vína prebieha pomocou moderných technológií, ale radi experimentujeme pri procese kvasenia. Jedinečný charakter a mineralitu našim vínam dodáva tufové a andezitové podložie pochádzajúce zo sopečných vyvrenín Štiavnických vrchov.

V našom vinárstve kladieme dôraz na tradíciu. Prvá písomná zmienka nášho rodu siaha do roku 1665 narodením Jakuba Uhnáka (1665 – 1772) v Čajkove.

Od tohto obdobia je naša rodina spätá s vinohradníctvom a vinárstvom v Tekovskom regióne. V dnešnej dobe firmu Anton Uhnák vedie už 12. generácia rodu Ing. Anton Uhnák so svojím otcom Antonom a švagrom Ľubošom Kollárom.

      



Weingut Christian Temer (Gols, Rakúsko)

BURGENLAND - juhovýchodná časť Rakúska preslávená produkciou červeného vína. Vínne trasy okolo Neziderského jazera mapujú okolo 15.000 hektárov plôch. Vynikajúce pôdy, teplé podnebie a samotné jazero ako zásobáreň tepla a regulátor vzdušnej vlhkosti predstavujú takmer ideálne podmienky pre pestovanie vínnej révy.

Vinohrady rodiny Temer ležia na slnečnej strane okraja Neziderského jazera v oblasti Burgenland v juhovýchodnej časti Rakúska. Tam, kde je klíma i na jeseň veľmi teplá a kde stepné jazero príjemne zvlhčuje vzduch, rastie najlepší hrozno v kraji. Na okraji národného parku, ktorý spadá pod ochranu UNESCO, zbiera rodina Temer rok čo rok noekoľko ton vynikajíceho hrozna. V starých klenbových pivniciach leží tento tekutý poklad v ušľachtilých barikových sudoch a čaká na plnenie do fliaš.

Samotné meno se vyskytuje v Golse iba raz a aj kvalita vína sa silne odlišuje od miestnej konkurencie. Rodinný vinársky podnik zbiera pravidelne ocenenia a v záležitostiach predaja sa tento mladý podnik taktiež výborne prosadzuje. Na mezinárodních výstavách se představují prémiová vína, uzavírají se smlouvy po celém světě a v mezičase víno putuje do všemožných koutu planety. „Nejsme sice největší vinařský podnik, ale mezinárodně co se týká kvality, se nám daří držet krok", říká Ing. Christian Temer.

      

VSTUPENKY - Objednávka/Rezervácia

Z dôvodu obmedzených kapacitných možností Vás žiadame o rezerváciu vstupeniek najneskôr do 11.10.2017 (streda). Vstupenky si môžete rezervovať 3 spôsobmi:

1. odpovedaním na mail info@vinopolis.sk s uvedením Vášho mena, počtu osôb a telefonického kontaktu
2. telefonicky na tel.čísle 0903 520413
3. objednať cez eshop <<< Objednať TU >>>

Vašu rezerváciu Vám spätne potvrdíme emailom, ktorý bude obsahovať ďalšie pokyny. 

Gourmand SK s.r.o.
0903 520413 
info@vinopolis.sk 


OBJEDNAŤ VSTUPENKY


UPOZORNENIE
 

Firma Gourmand SK s.r.o. ako organizátor podujatia si vyhradzuje právo zmeny vinárstiev v prípade nepredvídaných okolností. O prípadných zmenách budeme informovať zákazníkov písomne prostredníctvom SMS alebo emailu.