Predstavenie vinárov


Rodinné vinárstvo Berta (Strekov, Slovensko)

Náš rodinný podnik bol založený v roku 2008. Začiatky boli skromné, len okolo 2000 fliaš vína. Posmelený záujmom a podporovaný priateľmi sme túto kapacitu zvýšili na 5000 fliaš ročne. Vína robíme z hrozna zo Strekovského  vinohradníckeho rajónu, z časti svojich viníc a z časti svojich priateľov. Tu si môžeme odkontrolovať, prípadne prispôsobiť kvalitu hrozna na naše požiadavky. Vychádzame zo základnej myšlienky, že kvalita vína sa rodí vo vinohrade. Preto sa snažíme vysádzať vlastné vinice. V roku 2012 sme vysadili 3400 kusov Rizlingu vlašského, ktorému sa v Strekove mimoriadne darí. Naším cieľom je výsadba takej plochy viníc, ktoré nám zabezpečia väčšinu kapacity v nových priestoroch, ktoré v súčasnosti budujeme. Bude to moderná prevádzka  v štýle vidieckeho sídla s kapacitou 60 tis. litrov  v tankoch a sudoch a 60 tisíc litrov vo fľašiach. Predpokladaný termín ukončenia je rok 2014. Nespornou výhodou firmy je fakt, že všetci štyria členovia rodiny, rodičia a dvaja synovia majú vinárske vzdelanie. Toto považujeme za devízu, ktorá sa nedá len tak kúpiť a je to aj výzva a zodpovednosť voči zákazníkom. Snahou firmy je v krátkom čase nastaviť etalón kvality v pestovaní hrozna a výrobe vína v Strekove.  Naším hlavným úsilím je pri pestovaní viniča zabezpečiť krom také podmienky, aby sa zdravo vyvíjali a každým rokom prinášali zdravú dostatočnú úrodu hrozna. Sme zástancami myšlienok, a vedomostí, ktoré sme si osvojili v Modre , Lednici na Morave a v Nitre, že len zdravý ker môže prinášať kvalitnú úrodu a z neho pochádzajúce kvalitné víno. Vo vinohradníctve a vinárstve rešpektujeme tradičné, a rozumne využívame moderné. Extrémy na jednom, alebo druhom konci rebríčka neuznávame. „Kto nenapreduje zaostáva“, povedal pán Moser. Technologické možnosti sú len možnosťou, nie povinnosťou. Kúzlo je, ako vo všetkom v nájdení rozumnej miery.

Prajeme si, aby Vám  naše vína chutili, aby ste pri ich pití prišli na dobré myšlienky, relax a zábavu s priateľmi. Veď víno robíme pre Vás. 

Toto Vám prajú Bertovci.

      


Rodinné vinárstvo Kasnyik (Strekov, Slovensko)

Remeselník je majstrom, ktorý svoje produkty pripravuje zo starostlivo vybraných základných materiálov, dávajúc si pozor na to, aby každú fázu práce urobil vlastnými rukami. Spôsob prípravy remeselníckeho diela sa líši od prípravy iných produktov, tak ako sa remeselnícke víno líši od produktov vyhotovených vo veľkom. Ak o tom nielen hovoríme, ale aj robíme všetko pre to, aby boli naše vína jedinečné, rodiace sa na našich vínnych révach, ak si zoberieme na zodpovednosť, že množstvo nikdy nebolo a ani nebude zohľadňované na úkor kvality, ak rozhodne odmietneme používanie rôznych pomocných látok, ktoré uniformizujú vína a hodnotu pôdy, len vtedy sa v našich malých pivniciach môžu narodiť skutočné remeselnícke vína. Sú to vína, ktoré v sebe zhŕňajú ozajstné hodnoty našich vinohradov, minerálnosť našej rodnej pôdy, a tiež pokornú prácu a vieru vinára a pestovateľa hrozna.

Určiť začiatok nášho vzťahu k hroznu a vínu, ako aj založenie našej pivnice je veľmi ťažké, lebo okolo rodinného sadu a pivnice pracujeme od nášho detstva. Myšlienka pripraviť naše vlastné víno a plniť ho do fliaš, dozrela v rokoch 2004-2005. Po prvých pokusoch mávať krídlami bolo naše prvé samostatné víno spojené s ročníkom 2006. Ozajstná zmena pohľadu na živote našej pivnice nastala v roku 2008 na základe rastúcich skúseností. Zvolili sme si cestu, ktorej stredobodom boli prírodné podmienky, prírode blízke pestovanie hrozna a príprava vína, založená na tradičných metódach.

Pracujeme na rodinnom majetku s aktívnou účasťou členov rodiny (na 5 ha vlastnej a prenajatej pôdy). Vinohrady sú skryté medzi strekovskými kopcami, v centre strekovského vinohradníckeho regiónu. Naše vína pripravujeme pri prísnom redukovaní úrody a spontánnom kvasení prevažne v drevených sudoch. Práve preto vylučujeme používanie akýchkoľvek cudzích látok, ako sú kvasinky enzýmy a rôzne preparáty ktoré hoci uľahčujú život vinára, vnášajú do vína cudzie tóny a skresľujú pravý charakter Strekovského terroaru.

         

   

Viňa Apaltagua a Viňa Tutunjian (Čile)

Apaltagua - História
 
 História našej firmy sa začala pred 11 rokmi, keď bol  úspešný americký obchodník Edward Tutunjian  na dovolenke v Čile. Zamiloval si krajínu a jeho úžasné víno. Počas tejto cesty, sa rozhodol investovať do Čile a získal svoju prvú vinicu zvanú La Pancora ¨ Ktorý sa . nachádza  v regione Maule , v blízkosti  prestížneho údolia  Curico .
 
 Následne, s cieľom zvýšenia plochy na pestovanie  hrozna, získal druhú nehnuteľnosť v oblasti zvanej ¨ Huaquen ¨. Táto vinica sa nachádza v lokalite Curepto, oblasti známej pre svoju kvalitu hrozna, ktorá leží na hranici Curico a Maule údolí.
 
 Vzhľadom k veľkému úspechu na americkom trhu pod značkou "Pacifica Sur", sa pán Tutunjian  rozhodol získať vinič  Bodega y Apaltagua". Ktorý sa nachádza v nádhernom  udolí  v Colchagua . kde sa vyrábajú jeho najkvalitnejšie vína a odkiaľ chce, aby sa stal významným  vo svete .
 
 V roku 2007 ziskal  San Juan de Pirque, vidiecke sídlo ktoré sa nachádza v údolí Maipo . Tu je náš penzión, považovaný za súčasť kultúrneho národného dedičstva Čile .
 

VSTUPENKY - Objednávka/Rezervácia

Z dôvodu obmedzených kapacitných možností Vás žiadame o rezerváciu vstupeniek najneskôr do 25.10.2017 (streda). Vstupenky si môžete rezervovať 3 spôsobmi:

1. odpovedaním na mail info@vinopolis.sk s uvedením Vášho mena, počtu osôb a telefonického kontaktu
2. telefonicky na tel.čísle 0903 520413
3. objednať cez eshop <<< Objednať TU >>>

Vašu rezerváciu Vám spätne potvrdíme emailom, ktorý bude obsahovať ďalšie pokyny. 

Gourmand SK s.r.o.
0903 520413 
info@vinopolis.sk 


OBJEDNAŤ VSTUPENKY


UPOZORNENIE
 

Firma Gourmand SK s.r.o. ako organizátor podujatia si vyhradzuje právo zmeny vinárstiev v prípade nepredvídaných okolností. O prípadných zmenách budeme informovať zákazníkov písomne prostredníctvom SMS alebo emailu.