Predstavenie vinárov


J & J Ostrožovič (Veľká Tŕňa, Tokajská vinohradnícka oblasť, Slovensko)

Tokajské víno patrí k najvzácnejším slovenským vínam. Jeho história je spojená so slávnymi menami a osobnosťami. Významnou kapitolou dejín tokajských vín bolo okrem iného obdobie kniežaťa Františka Rákocziho II. Z jeho pivníc sa Tokajské víno vozilo na dvor Ľudovíta XIV. (1638-1715), ktorý tento lahodný mok ohodnotil známym výrokom VINUM REGUM - REX VINORUM, Víno kráľov - kráľ vín.
Naša firma pôsobí v tokajskej oblasti Slovenska od roku 1990. V súčasnej dobe patrí medzi najstaršie firmy vyrábajúce tokajské vína na Slovensku pod ochrannou známkou označenia pôvodu tokajské víno.

Tokajská oblasť je jedinečná svojimi geograficko-klimatickými a pôdnymi podmienkami a dáva možnosť dopestovať hrozno špičkovej kvality. Základom výroby tokajských vín sú tri odrody: Furmint, Lipovina a Muškát žltý. Zvláštnosťou tohto regiónu je tvorba tzv. cibéb, čo sú vlastne zhrozienkovatelé bobule hrozna, napadnuté ušľachtilou plesňou Botrytis cinerea.
Tieto cibéby sa oberajú spolu s hroznom a vznikajú tak tokajské vína s vyšším obsahom buketných látok, ktoré sú unikátne svojím špecifickým charakterom. V mimoriadne priaznivých rokoch s väčším množstvom vytvorených cibéb sa tieto oberajú ručne osobitne a stávajú sa základom tokajských výberových vín.
Firma J. & J. Ostrožovič spracuváva hrozno špičkovou technológiou a pri ošetrovaní vín používa preparáty na prírodnej báze. Po vyškolení sú vína uskladnené v malých dubových súdkoch v klasickej tokajskej tufovej pivnici, kde zrejú 3 - 5 rokov.
Za svoje výrobky získala firma rad ocenení na medzinárodných výstavách, roku 1998 reprezentovala Slovensko na Svetovej výstave EXPO v Portugalskom Lisabone, v roku 2000 na EXPO v Hannoveri, Tokajský výber 5 putňový r. 1995 bol v roku 2005 zaradený medzi 1000 najlepších vín sveta, v roku 2007 sme získali 1. miesto na súťaži Grand Prix Vinex Brno a v roku 2011 sme mali strieborného šampióna, Tokaj cuvée slamové víno Saturnia r. 2006 a ročníka 2007 je medzi 1000 najlepších vín sveta, bodujeme aj na maďarskej strane a to v Budapešti troma striebornými medailami v roku 2008 a 2010, v rokoch 2010 a 2011 sme získali 5 strieborných a 1 zlatú medailu v susednom Rakúsku na AWC Viene, v ďalekom Belgicku sme v roku 2011 bodovali našim známym Tokaj cuvée, slamové víno Saturnia, ročníka 2008, v krásnych Thessalonikách sme získali krásnu zlatú medailu za rok 2011, v Ostrave a Ledniciach sme zvíťazili s naším Tokaj cuvée, slamové víno Saturnia r. 2009. Za rok 2012 sa pýšime oceneniami na výstavách: Finger Lakes International Wine Competition USA – zlatá medaila za Tokaj cuvée slamové Saturnia 2009, VI Concurso Internacional de Vinhos do Brasil – jediná veľká zlatá medaila v Európe za Tokajský  výber 5 putňový r. 2004, Muvina – veľká zlatá medaila za Tokajský výber 6 putňový r. 2003, Tokajský výber 6 putňový r. 2003 – veľká zlatá medaila a titul Víno mesta Košice – Európske hlavné mesto kultúry 2013. V Argentíne v roku 2013 sme získali na výstave Vinandino striebornú medailu, v Izraeli s Tokaj cuvée slamové 2011 sme získali zlatú medailu na výstave Terravino, úspešný sme boli aj v Španieslsku na výstave Bacchus, kde sme získali zlato, vo Viedni sme získali dve zlaté medaile...
Každoročne nájdete naše vínka v Národnom salóne vín Slovenskej republiky...
Okrem uvedených tokajských vín vyrába firma J. & J. Ostrožovič široký sortiment kvalitných bielych a červených netokajských vín. Za zmienku stojí napr. Devín, Rizling vlašský, Frankovka modrá, Cabernet sauvignon.
V ponuke firmy sú aj archívne vína starších ročníkov tokajských aj ostatných vín, určené pre slávnostnejšie príležitosti. Pre HoReCa klientelu sú určené špeciálne kolekcie vín "Special Collection" a novinka „ABBREVIO“, ktoré nenájdete v žiadnej sieti hypermarketov a je určená len pre skutočných milovníkov kvalitného vínka.

 

         





Weingut Christian Temer (Gols, Burgenland, Rakúsko)

BURGENLAND - juhovýchodná časť Rakúska preslávená produkciou červeného vína. Vínne trasy okolo Neziderského jazera mapujú okolo 15.000 hektárov plôch. Vynikajúce pôdy, teplé podnebie a samotné jazero ako zásobáreň tepla a regulátor vzdušnej vlhkosti predstavujú takmer ideálne podmienky pre pestovanie vínnej révy.

Vinohrady rodiny Temer ležia na slnečnej strane okraja Neziderského jazera v oblasti Burgenland v juhovýchodnej časti Rakúska. Tam, kde je klíma i na jeseň veľmi teplá a kde stepné jazero príjemne zvlhčuje vzduch, rastie najlepší hrozno v kraji. Na okraji národného parku, ktorý spadá pod ochranu UNESCO, zbiera rodina Temer rok čo rok noekoľko ton vynikajíceho hrozna. V starých klenbových pivniciach leží tento tekutý poklad v ušľachtilých barikových sudoch a čaká na plnenie do fliaš.

Samotné meno se vyskytuje v Golse iba raz a aj kvalita vína sa silne odlišuje od miestnej konkurencie. Rodinný vinársky podnik zbiera pravidelne ocenenia a v záležitostiach predaja sa tento mladý podnik taktiež výborne prosadzuje. Na mezinárodních výstavách se představují prémiová vína, uzavírají se smlouvy po celém světě a v mezičase víno putuje do všemožných koutu planety. „Nejsme sice největší vinařský podnik, ale mezinárodně co se týká kvality, se nám daří držet krok", říká Ing. Christian Temer.

      

VSTUPENKY - Objednávka/Rezervácia

Z dôvodu obmedzených kapacitných možností Vás žiadame o rezerváciu vstupeniek najneskôr do 28.3.2018 (streda). Vstupenky si môžete rezervovať 3 spôsobmi:

1. odpovedaním na mail info@vinopolis.sk s uvedením Vášho mena, počtu osôb a telefonického kontaktu
2. telefonicky na tel.čísle 0903 520413
3. objednať cez eshop <<< Objednať TU >>>

Vašu rezerváciu Vám spätne potvrdíme emailom, ktorý bude obsahovať ďalšie pokyny. 

Gourmand SK s.r.o.
0903 520413 
info@vinopolis.sk 


OBJEDNAŤ VSTUPENKY


UPOZORNENIE
 

Firma Gourmand SK s.r.o. ako organizátor podujatia si vyhradzuje právo zmeny vinárstiev v prípade nepredvídaných okolností. O prípadných zmenách budeme informovať zákazníkov písomne prostredníctvom SMS alebo emailu.


NASLEDUJÚCE OCHUTNÁVKY VÍN

OBJEDNAŤ VSTUPENKY 12.04.2018, Fitz & Petrík (Šenkvice, Slovensko), Vinařství Piálek & Jäger (Nový Šaldorf-Sedlešovice, ČR-Morava)


OBJEDNAŤ VSTUPENKY 26.04.2018, Vinárstvo Horváth Vinhor (Doľany, Slovensko), Vinařství Syfany (Vrbice, Česká republika-Morava)


OBJEDNAŤ VSTUPENKY 17.05.2018, Pivnica Tibava (Tibava, Slovensko), Vinařství Jedlička (Bořetice, Česká republika-Morava)



AKO SA DOSTANETE NA LOĎ

Loď menom Botel Gracia je zakotvená vedľa hotela Devín (Rázusovo nábrežie, Bratislava).